[PAGE FIELD RECURSIVE]

Sidste nyt

27-05-2019

Vil du bruge dine kompetencer fra sporten i investeringsbranchen? proVeo søger kundechefer fra elitesportens verden!

Læs mereSe flere nyheder

"Jeg tror meget på, at man også kan bruge det til noget positivt i sin respektive sport, at læse ved siden af. Det vil uden tvivl kræve en masse selvdisciplin og hårdt arbejde, men i sidste ende, er det 100 % det værd at gøre det."

Frederik Helstrup, fodboldspiller og studerende på Jura deltid på SDU

HF enkeltfag på VUC Lyngby

VUC Lyngby

Vil du kombinere sport og studie, så du ved siden af sporten kan tage eller færdiggøre din ungdomsuddannelse? Så vælg Lyngby HF på VUC Lyngby. Her kan du tage HF-enkeltfag og blive student samtidig med, at du dyrker din sport.

Lyngby HF er en af mange uddannelser på VUC Lyngby, og du kan tage HF som både enkeltfag og e-learning. Uddannelserne er alle meget fleksible og kan skræddersyes til den enkelte person - i perioder kan det måske være hensigtsmæssigt at kunne tage nogle fag på e-learning via nettet, andre gange er det rarest at gå på et hold. Hvis du får arbejde i udlandet, behøver det altså ikke være en hindring for at fortsætte din uddannelse. Samtidig kan du tage din uddannelse i det tempo, der passer med din karriere.

Lyngby HF

Studiets opbygning
Hvis du læser dine fag på Lyngby HF som e-learning, vil du møde forskellige tilrettelæggelsesformer alt efter hvilket fag, der er tale om. Nogle undervisere bruger meget video, andre fokuserer på det skriftlige eller har et særligt fokus på den mundtlige sprogproduktion via lydoptagelser. Fælles for dem alle er, at du skal lave en opgave minimum en gang om ugen. Hvis du i en periode har travlt med din sport, kan du oftest lave en aftale med din underviser om, at du afleverer opgaverne enten før eller efter den travle periode. Da der er opgaver hver uge, er det dog vigtigt, at du ikke kommer for langt bagud, da det kan være svært at nå at indhente.

Uddannelsen/fagene er generelt meget fleksible. Et enkelt HF-fag varer typisk ½ år, mens en hel HF kan tages på 2 år som fuldtidsstudie eller på 3-4 år med omkring 23 timers undervisning om ugen (evt. på e-learning).

Der starter nye HF-hold hvert år i januar og august.

LÆS MERE OG SE OVERSIGT OVER OPSTART AF FAG HER

Hvad siger andre studerende?
Peter Holmquist er roer på eliteniveau og drømmer om at komme til OL i Tokyo i 2020. Men selvom roning fylder næsten alt, har han også behov for at blive stimuleret intellektuelt ved at tage en uddannelse.

Siden januar har Peter derfor læst HF-enkeltfag som e-learning på VUC Lyngby. Her tager han i første omgang engelsk og biologi. Efter sommer er det planen at læse tre andre fag, så han til slut får et eksamensbevis, der er adgangsgivende til fysioterapeutuddannelsen.

For Peter er det vigtigt at få fleksibilitet til at kombinere sport og studier: "Det er helt oplagt for mig, fordi jeg får friheden til at tilpasse mit studie til min træning. Det ville jeg ikke kunne, hvis jeg havde almindelig undervisning eller en arbejdsgiver."

Pris
Prisen afhænger af uddannelsen og faget, men et HF-fag koster typisk 550 kr.

Kontakt og tilmelding
Har du spørgsmål eller ønsker at tilmelde dig kan du kontakte studievejleder Jytte Thorning, der under hele uddannelsen på VUC Lyngby er klar med støtte og vejledning. Jytte kan kontaktes på mail jth@vuclyngby.dk og telefon 28146878.

 

Kort om VUC Lyngby
Lyngby HF er en del af VUC Lyngby. På VUC Lyngby kan du vælge blandt en bred vifte af uddannelsestilbud, som du kan kombinere efter dine behov og evner. Det betyder fx, at du kan tage fag på AVU-niveau (svarende til 9.- 10 klasse) samtidig med, at du er i gang med at tage en HF. Hør mere hos vores studievejleder, jf. kontaktoplysningerne ovenfor.